Projekter diverse

Nissedør.

Da min kone og jeg læste om begrebet nissedør, var vi helt solgt og ville også lave sådan en til vores datter som var 3 år på det tidspunkt. Til dem som ikke kender til en nissedør, så er det en lille miniature dør som man sætter op i december. Så er nissen nemlig flyttet ind og bor inde i væggen i julemåneden. Så kan han lave alle mulige drilleri og sød ting, og man kan sætte julegrød til ham. Der er også en lille postkasse Så der kan komme breve fra ham, og man kan skrive breve tilbage til nissen.

Men jeg kunne ikke nøjes med at købe en lille dør, så jeg gik igang med at bygge et helt lille hus. Væggene er lavet af hvidt opskummet pvc som jeg så har cnc fræset fordybninger i for at det skal ligne mursten og bindingsværk. Derefter er de blevet sprøjtemalet lysgrå for at give fugerne deres farve. Og så har jeg malet mursten og bindingsværk med pensel bagefter.

Taget er købt færdige og hedder 'mini mundus tagsten'. De er lavet af træ og er nemme at lime sammen og male.

Hele huset er ca. 30 cm højt og i scala 1:12.

Et rigtig sjovt lille projekt at lave, som bragte minderne frem om alle de plastbyggesæt jeg har bygget som barn. Og min datter syntes det var rigtig spændende at have sådan en nisse boende. Så spændende at hun kunne vågne meget tidligt og ville op og ind og se hvad han havde fundet på af drilleri, eller se om han havde lagt lidt godter.